ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Синдикати и профсъюзни лидери на "Балкан" засвидетелстваха подкрепа към действията, които министър Петров ще предприеме по спасяването на авиокомпанията 09.04.2002

Днес министър Пламен Петров се срещна с представители на ръководствата на синдикалните организации към авиокомпания Балкан.

Проблемите на компанията бяха разисквани на подотраслов съвет, организиран от Съюза на транспортните синдикати в България.

За първи път министър на транспорта се ангажира с решаване проблемите на националния превозвач - единодушни бяха синдикалните лидери и профсъюзните представители .

"Не е много онова, което можем да направим в тази нелепо скроена схема, министерството не е страна в спора, не е и кредитор, единствено принадлежността на "Балкан" към индустрията въздушен транспорт ни ангажира в казуса"- каза министър Петров.

Той пое ангажимент да запознае синдикалистите със стратегията на министерството за развитието на отрасъла до края на седмицата.

Предоставената късно вчера папка с данни за финансовото състояние на "Балкан" ще бъде разгледана до края на днешния ден, добави още Петров и данните от нея ще бъдат публично оповестени.

Министър Петров поиска пълната справка по задълженията на превозвача, след неколкократното разминаване в окончателните данни до които синдиците достигнаха през последната седмица .

"Не мога да приема версията, че тези толкова различни суми са плод на компютърна грешка" - категорично заяви транспортният министър.

Представителите на профсъюза на стюардесите, Независимия професионален съюз на инженерно- техническия състав на "Балкан" заявиха готовността си да подкрепят министъра в понататъшните му усилия по решаване проблемите на "Балкан".

Задоволството си от работата на Пламен Петров изказаха и представителите на КНСБ и КТ "Подкрепа", които също декларираха желание за обединяване на усилията.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени