ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Петров се срещна с г-жа Лойола де Паласио - заместник - председател на Европейската комисия 11.04.2002

На 11.04. 2002 г. в 14.45 ч. Г-жа Лойола де Паласио дел Вале-Лерсунди се срещна с министъра на транспорта и съобщенията г-н Пламен Петров.

По време на срещата, бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес във връзка с преговорния процес по Глава 9 “Транспортна политика”.

Г-жа Паласио изрази задоволството си от направеното до момента по преговорната глава и заяви готовността си да подкрепя усилията на страната ни и да съдейства за своевременното присъединяване на страната ни към ЕС.

Министър Пламен Петров запозна високият гост с решителните мерки, които се предприемат по отношения на корупцията и отсъствието на прозрачност при сключването на приватизационни сделки, както и за следприватизационния контрол, който новия екип провежда.

Г-жа Паласио ясно подчерта значителните успехи, които екипът на министър Петров е постигнал по линия на реформите в БДЖ и активната роля на нашата страна по ускоряване изграждането на коридор номер осем, както и на останалите основни транспортни коридори преминаващи през територията на РБългария.

Заместник-председателката за отношенията с Европейския парламент по въпросите транспорт и енергетика, отбеляза големия напредък, който е отбелязало транспортно-съобщителното ведомство по въпросите за финансирането на големите инфраструктурни проекти.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени