ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Ден на българската IT индустрия на CEBIT 2002 18.03.2002

За първи път на изложението СEBIT 2002 се провежда Ден на българската IT индустрия. Той е съвместна инициатива на немското Бюро за техническо сътрудничество - GTZ, БАИТ и Българската стопанска камара. Държавата се представлява от министъра на транспорта и съобщенията Пламен Петров и директора на Агенцията за развитие на съобщенията и ИКТ - Орлин Кузов.

Събитието се провежда от 13 до 20 март т.г. в Хановер, Германия и ще включва мултимедийно представяне за развитието на бранша в България. Министър Петров ще изнесе приветствие на форума "Югоизточна Европа" и ще разясни перспективите на IT индустрията за привличане на инвестиции у нас. В рамките на изложението ще бъдат проведени срещи, търсещи подпомагане на българското правителство в изграждане на стратегия за електронно правителство и подобряване на сътрудничеството между българските и немските компании в бранша. Това представяне се оценява като атрактивна рекламна кампания за България.

Очаква се, министър Петров, Орлин Кузов и зам. председателят на БАИТ - Стоян Боев да проведат среща с професор Аугус-Вилхелм Шеер - председател на борда на директорите на IDS Sheer Group.

В изложението участват 7962 компании от 61 страни, от които общо 11 са български.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени