ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Интерес към проекта за Пристанище Лом 18.02.2002

В отговор на упреците и обидните квалификации, отправени от страна на лидера на "Промяна" г-н Димитър Диманов и синдикалния лидер на пристанище Бургас - Янаки Атанасов, обвиняващи министър Петров в липса на комуникативност, ви уведомяваме, че среща с министъра по въпросите на пристанище Бургас от тяхна страна не е искана.

Министър Петров заяви, че се прави всичко необходимо за решаване на проблемите, свързани с проекта за разширяване на пристанище Бургас .

Нееднократно бяха обсъждани, включително и при среща с представителите на Японската банка, най-добрите решения на възникналите технологични и екологични проблеми. /станали нееднократно обект на медиен дебат, включително с журналистите на пресконференция в министерството/.

Претенциите и недоволството на лидерите на Промяна влизат в очевидно противоречие с правилно отбелязания от самите тях намален товаропоток и респективно намалената заетост на докери и превозвачи, обслужващи пристанището.

Парадоксално е, според министър Петров, за по няколко часова работа на ден да се получава възнаграждение от средно 650 лв. месечно.

Колкото до влошените икономическите параметри, те са резултат от документираното лошо управление на пристанището през последните години. Но въпреки това, министерството полага усилия за запазване на работни места. Намеса и пресичане на "колосалните" интереси са налице и вероятно това е поводът за синдикалното неразположение, на което дадоха изява днес иначе уважаваните от министър Петров защитници на трудовите права на морските труженици.

В сряда на редовната пресконференция министър Петров е готов да отговаря отново на журналистически въпроси.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени