ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

ХХХ юбилейна сесия на МОКС "Интерспутник" 30.11.2001

На 28 и 29 ноември в Москва се проведе ХХХ юбилейна сесия на Международната организация за космически връзки (МОСК) "Интерспутник", в която взеха участие делегации от страните-участници в организацията.

Приветствени послания и поздравления във връзка с юбилея на организацията изпратиха председателят на правителството на Федерация Русия М.М.Касьянов и министърът на външните работи на Федерация Русия И.С.Иванов. В посланията се дава висока оценка на дейността на "Интерспутник" и се отбелязва готовността на Русия и в бъдеще да играе активна роля в развитието на международното сътрудничество в областта на космическите връзки.

На сесията бе изслушан отчетния доклад на генералния директор на "Интерспутник" Г.Г.Кудрявцев, който отбеляза, че миналият период се характеризира с редица нови постижения и инициативи, позволяващи да се даде положителна оценка на резултатите от дейността на организацията. За 30 години "Интерспутник" се превърна в един от водещите играчи на световния пазар на услуги в областта на спътниковите връзки, предоставящи широк спектър на услуги и активно развиващ нови проекти. Голямо внимание в хода на сесията беше отделно на реализацията на проекта "Интерспутник-100М" по създаването на глобална групировка от малки спътникови връзки, разработен от дирекцията на "Интерспутник" на база на честотно-орбиталния ресурс на организацията.

Сесията на Съвета разгледа и прие решение по въпросите за текущата дейност и перспективите на развитие на организацията, насочени към бъдещото повишаване на ефективността на дейността на МОКС "Интерспутник". Делегатите на сесията одобриха стратегията за развитие на организацията, насочена към укрепване на потенциала на "Интерспутник" като оператор на глобална система за спътникови връзки, оптимизация на структурата на организацията в условията на повишаващата се конкуренция на глобалния пазар на телекомуникациите и търсене на нови начини за развитие на бизнеса.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени