ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев заминава на работно посещение в Германия 22.02.2006
Голям размер
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев заминава днес на тридневно работно посещение във Федерална Република Германия. По време на визитата си той ще проведе срещи с федералния министър на транспорта, строителството и жилищното дело Волфганг Тифензее, с министъра на строителството и транспорта на Северен Рейн Вестфалия Оливер Витке, както и с представители на Дойче Бан и „Сименс”.

Срещата между министър Мутафчиев и министър Тифензее ще се състои на 22 февруари в Министерството на транспорта, строителството и регионалното развитие на Германия. След края на срещата министър Петър Мутафчиев ще посети и новостроящата се берлинска гара.

В четвъртък, 23 февруари, програмата предвижда посещение на друг важен инфраструктурен обект – пристанището в Дуисбург, което е най-голямото речно пристанище в Германия.

На 24 февруари, петък, министър Мутафчиев е поканен от министъра на строителството и транспорта Оливер Витке на работна закуска в Министерството на строителството и транспорта на Северен Рейн Вестфалия.

В последния ден от своето работно посещение, министър Мутафчиев ще посети завода на „Сименс” в Крефелд-Юрдинген, където ще разговаря с Йорн Сенс, член на Управителния съвет на Сименс транспортни системи. В присъствието на министър Петър Мутафчиев ще бъде пусната в експлоатация 500-та дизелова мотриса. По-късно на жп гара Юрдинген ще присъства и на демонстрацията на най-модерния локомотив на „Сименс”.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg

 

 

 

 

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени