ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Проект за влакова сигнализация 05.05.2001

Проектът PLP 50 "Система автоматична локомотивна сигнализация" е част от оздравителната програма на БДЖ и на програмата на Министерството на транспорта и съобщенията за развитие на транспортната инфраструктура в частта й за модернизация на железопътната инфраструктура и внедряването на интелигентни транспортни схеми. В участъка Пловдив - Стара Загора - Бургас тя се реализира от фирма АЛКАТЕЛ - Австрия със средства от програмата ФАР на Европейския съюз за инфраструктурни проекти, както и с бюджетни средства.

     Демонстрация на действието на системата за автоматична локомотивна сигнализация беше направена на 4 май т.г. в района на гара Пловдив. Присъстваха заместник-министърът на транспорта и съобщенията Петко Табаков, генералният директор на БДЖ Владимир Дунчев, генералният мениджър на АЛКАТЕЛ Австрия за транспортни автоматични системи Томас Некер.

     Автоматичната локомотивна сигнализация, с търговско название АЛТРАКС БДЖ , обхваща пътно оборудване за 250 км железопътни линии и 25 гари. Вече е извършена подготовката на данните и свързването им с действието на 500 сигнала в междугарията и гарите на жп възела Пловдив и в участъка до Бургас.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени