ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Антони Славински посети Варна и Добрич 15.01.2001

На 15 януари министър Антони Славински присъства на откриването на цифровите телефонни централи в районите "Левски -1", "Бриз" и "Ален мак" във Варна. На среща с областните управители и областните председатели на СДС от Варна, Добрич, Силистра, Разград, Търговище и Шумен, и кметовете от Североизточния планов район, организирана по инициатива на Благой Димитров - общински председател на СДС-Варна, бяха дискутирани инфраструктурните насоки за развитие на района. В разговорите си с представители на фирми, опериращи в пристанище Варна, и с работещите на пристанището, Антони Славински разясни вижданията на министерството за бъдещото развитие на този важен за икономиката транспортен възел. След приключването на дискусията той се запозна с дейността на пристанище Леспорт.

     На 16 януари министър Славински откри радиопредавателя за ултракъси вълни (88-108 MHz) в Добрич. Проектът е финансиран от Юнеско (с 60 000 долара) и от БТК (с 50 000 лева). Това уникално съоръжение дава възможност за приемане на програма "Хоризонт" със стереозвук. На тържеството говориха министър Антони Славински и Жорж Дюпон - представител на генералния директор на ЮНЕСКО. Същия ден отвори врати и новият Център за продажби на телекомуникационни услуги в Добрич.

     На проведените пресконференции в двата града беше отговорено на въпроси, свързани с Летище Варна и туристическия сезон 2001, цифровизацията на телекомуникационната инфраструктура на областните центрове и на малките населени места.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени