ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

24-та среща на Работната група на Евроконтрол по безопасност завърши днес 09.12.2005
Голям размер

24-та среща на Работната група на Евроконтрол по безопасност завърши днес. В нея взеха участие представителят на групата по безопасност и ръководител на безопасността в Евроконтрол Ерик Меркс, както и експерти по безопасността от организациите за аеронавигационно обслужване в Австрия, Босна и Херцеговина, Румъния, Ирландия, Испания, Португалия, Унгария, Чехия, Швейцария, Швеция, Холандия и България.

Експертите разискваха поредица от важни въпроси, свързани с безопасността, включително и незаконното проникване във въздушното пространство. За да се насърчи в по-голяма степен предоставянето на доклади за инциденти от страна на Ръководителите на Полети, експертите решиха да се въведат последните решения на Постоянната Комисия на Евроконтрол. Те предвиждат повишаването на “културата по безопасност” във всяка държава и установяване на юридическата рамка за насърчаване на доброволните доклади за събития, свързани с безопасността при управление на въздушното движение.

Членовете на групата по безопасност обсъдиха също така детайлно и новия проект за европейски план за подобряването на безопасността на обслужваното на въздушното движение. Изпълнението на този план е предвидено да започне през февруари 2006 г. и да завърши до края на 2008 г. Една от основните цели на този план е подкрепа на страните-членки на Евроконтрол при разработката, внедряването и усъвършенстването на системи за управление на безопасността на въздушния трафик.

Снимки от събитието можете да откриете във Фотогалерия на сайта на МТ.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени