ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев даде старт на услугата “Телепоща” 22.03.2006
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев даде старт днес на новата услуга на „Български пощи” ЕАД „Телепоща”. С нея министърът поздрави лидерите на управляващата коалиция, колеги-министри, председателя на парламентарната комисия по транспорт и съобщения, председателите на КНСБ и КТ „Подкрепа”, председателите на работодателските организации, като и ректорите на висшите учебни заведения в областта на транспорта и телекомуникациите. Текстът на поздравлението можете да откриете тук.

Услугата “Телепоща” представлява алтернативна възможност за бърза комуникации в цялата страна в рамките на работното време на пощенските станции. Разработването на тази пощенска услуга се наложи след спирането на телеграмите. Тя представлява приемане и доставяне като вътрешни пощенски пратки на съобщения чрез далекосъобщителни средства – факсимилни апарати и телетипни машини, включени в обществената телефонна и телексна мрежа на БТК АД. По своя характер съобщенията са текстови или графични документи, контрастно написани на ръка, на пишеща машина и по типографски начин, но само в обхвата на една бланка служебен формуляр по БДС за едно съобщение.

„Чрез старта на новата услуга „Телепоща” изпълнявам още едно свое обещание към българските граждани” – заяви министър Петър Мутафчиев по време на официалната церемония. В заключение той изрази надежда, че клиентите на „Български пощи” ще останат доволни от предлаганата услуга.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени