ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Руската авиокомпания OAO “Илюшин Финанс Ко.” представи новите си самолети 29.03.2006
Голям размер

Руската авиационна финансово-лизингова компания ОАО “Илюшин Финанс Ко.” представи днес пред авиационния бранш у нас дейността си, основните си проекти и новите си граждански самолети, руско/украинско производство – Ил-96, Ту-204-100/300 и Ан-148. По време на срещата генералният директор на ОАО “Илюшин Финанс Ко.” Александър Рубцов изнесе презентация.

Делегацията е на двудневно посещение в нашата страна. По време на визитата са предвидени делови срещи с представители на Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация” (ГВА), български авиокомпании, потенциални инвеститори и други заинтересовани организации и лица.

Съорганизатори на срещата са ГД ГВА, Българската аерокосмическа агенция (БАКА), фирма БАСА Авиейшън ООД и Асоциацията на българските авиокомпании (АБА).

“Илюшин Финанс Ко.” е създадена през 1999 г. с цел отдаване на финансов лизинг на нова руска авиационна техника за вътрешния и международния пазар, в т. ч. с използване на експортно кредитиране. Компанията извършва стратегически инвестиции в перспективни авиостроителни предприятия в Русия и ОНД и се налага като водещ фактор в организацията на производството на нови руски граждански самолети.

Досега са произведени и продадени 8 самолета Ил-96-300 и 5 Ту-204-100/300, като в момента се изпълняват договори за финансиране и продажба на още 12 самолета за клиенти в Русия и други страни.

Самолетът Ил-96-300 е предназначен за превоз на 269 пътника на междуконтинентални разстояния до 13 500 км. Ту-204-300 е нов вариант на средномагистралния самолет Ту-204-100 със скъсен пътнически салон, предназначен за извършването на далечни полети.

По време на презентацията г-н Рубцов заяви, че ОАО “Илюшин Финанс Ко.” активно участва в маркетинга на новия регионален пътнически самолет Ан-148, който понастоящем приключва сертификационните си изпитания. Очаква се този тип самолет да има значителен търговски успех в относително новата пазарна ниша на 80-местните реактивни регионални самолети.

Фирма БАСА Авиейшън ООД беше представена като доставчик на оборудване, свързано с безопасността на полетите и работи на авиационния пазар в Централна и Източна Европа, Русия и ОНД от 1999 г. Тя е и представител на немската фирма Дрегер Аероспейс (производител на авиационно кислородно оборудване) за този регион. Заедно с това, БАСА Авиейшън извършва консултантска дейност в областта на гражданската авиация и представлява интересите на водещи авиационни производители от Русия и Украйна като Туполев, КАПО “С. П. Горбунов”, ХГАПП в България и балканските страни.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени