ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

България подписа „хоризонтално споразумение” по някои аспекти на въздушните съобщения 05.05.2006
Голям размер

Днес в 11.00 часа българско време, в гр. Залцбург, Австрия, делегацията водена от зам. министър Красимира Мартинова, в състава на която бяха включени главният директор на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" Георги Стоянов и експерти, подписа т.нар. „хоризонтално споразумение” между Република България и Европейската Общност по някои аспекти на въздушните съобщения.

Споразумението беше подписано от българска страна – от зам. министър Красимира Мартинова, от страна на Европейската Общност – от вицепрезидента и комисаря по транспортните въпроси в Европейската комисия Жак Баро, от страна на Австрия – от вицеканцлера и министър на транспорта, иновациите и технологиите Хуберт Горбах.

„С подписването на това споразумение се изменят двустранните взаимоотношения в областта на въздушния транспорт между Република България и двадесет и две страни-членки на Европейската Общност.

Споразумението ще има решаваща роля за осигуряване на ефективно регионално сътрудничество в сектор с огромно икономическо значение и за продължаване на процеса на разширяване на Европейския съюз” – заяви Георги Стоянов.

Делегацията на Република Македония се въздържа да подпише споразумението, поради несъгласие с цитираното име на страната като „Бивша Югославска Република Македония”.

Документът подлежи на ратификация.

 

За допълнителна информация:
Ясен Зарев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 94 85
e-mail: yzarev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени