ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

ХV-та сесия на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия ще се проведе в София 08.05.2006
Голям размер

ХV-та сесия на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество ще се проведе утре, 9 май 2006 г., в Дом 2 на резиденция „Бояна”. 

Председател на Смесената комисия от българска страна е министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Иранската делегация ще се ръководи от министъра на пътищата и транспорта на Ислямската Република Иран Мохамед Рахмати, който е и председател на иранската част на Смесената комисия. Двамата министри ще открият сесията в 11.30 часа.

По време на Сесията ще бъде направен анализ на търговско-икономическото сътрудничество през изминалия период между четиринайстата и петнайстата сесия на Междуправителствената комисия. Ще бъдат обсъдени и предложенията на двете страни за активизиране на икономическите и търговски отношения в областите, представляващи взаимен интерес за двете страни, като транспорт, търговско-икономическо сътрудничество, енергетика, финанси, регионално развитие и благоустройство, селско стопанство, здравеопазване, информационни технологии и съобщения.

Закриването на ХV-та сесия на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество ще бъде същия ден от 18.00 до 19.30 часа. В края се предвижда и подписването на Меморандум за разбирателство в областта на здравеопазването между Министерството на здравеопазването на Република България и Министерството на здравеопазването и медицинското образование на Ислямска Република Иран.

Предварителните срещи на експертните работни групи в отделните области  започнаха днес, 8 май 2006 г., Заседанието на работната група по транспорт се ръководи от заместник-министъра на транспорта Юджел Атилла.

Моля, журналистите, които желаят да отразят събитието, да направят своята акредитация на телефон 940 95 34, 940 96 20 най-късно до 9.30 часа на 9 май 2006 г. (вторник).

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени