ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

ДЕК одобри тръжното досие на проекта Дунав мост 2 17.05.2006
Голям размер

Делегацията на Eвропейската комисия одобри вчера, 16 май 2006 г, тръжното досие за проектирането и строителството на проекта “Изграждане на нов комбиниран (пътен и железопътен) мост над река Дунав при градовете Видин (България) – Калафат (Румъния)”. Това е един от най-големите и сложни инфраструктурни проекти, които се изпълняват от Министерството на транспорта. Той включва – проектирането и строителството на моста (пътен и железопътен) с четири пътни ленти и една железопътна линия, както и строителството на прилежащата пътна и железопътна инфраструктура.

Съгласно процедурите на ЕК през следващата седмица Министерството на транспорта ще изпрати одобреното тръжно досие на фирмите от късата листа.

Общата стойност на проекта е 236 млн. евро, от които 226 млн. евро са за строителни работи и 10 млн. евро са за предпроектни проучвания, проектиране и консултантска помощ.

Проектът е подкрепен финансово от програмите ФАР и ИСПА на Европейския съюз, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), Кредитната институция за възстановяване на Федерална република Германия (KfW), Френската агенция за развитие (AFD) и държавния бюджет на Република България. Срокът за изграждането на моста е 38 месеца.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени