ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

„Развитие на гражданската авиация у нас в условията на присъединяване към Европейския съюз” – тема на научно-техническа конференция 28.06.2006
Голям размер

Научно-техническа конференция на тема „Развитие на гражданската авиация у нас в условията на присъединяване към Европейския съюз” се проведе днес в Националния дом на науката и техниката. Организатори на събитието бяха Министерството на транспорта и Научно-техническият съюз по транспорт (НТСТ).

Конференцията беше открита от Кирил Ерменков, Председател на УС на НТС по транспорта.

По време на форума зам.-министърът на транспорта Даниела Никифорова изнесе доклад на тема „Перспективи за развитие на българското гражданско въздухоплаване в конкурентните условия на ЕС”.

Участие в дискусията взеха представители от министерството, Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”, ДП „Ръководство въздушно движение”, членове на Управителния съвет на НТСТ, Транспортния факултет в ТУ – София,  ръководители и представители на авиокомпании и летища.

По време на форума беше открита изложба на тема „Дестинация България”, осъществена под патронажа на министъра на транспорта Петър Мутафчиев, свързана с авиационния сектор.

Докладите от конференцията може да намерите тук:

Приоритети в по-нататъшната хармонизация на законодателството на гражданското ни въздухоплаване, произтичащи от мониторинговия доклад и членството в ЕС

"Неотложни задачи, свързани с безопасността и сигурността във въздушния транспорт, произтичащи от европейските изисквания за безопасност на полетите"

"Евроинтеграция на въздущния транспорт у нас и перспективи на системата за РВД "

За допълнителна информация:
Ясен Зарев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 94 85
e-mail:
yzarev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени