ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Звено с контролни функции при сключването на договори за тайм-чартъри ще се създаде в БМФ 03.07.2006
Голям размер
 

Звено с контролни функции при сключването на договори за тайм-чартъри ще бъде създадено в Параходство „Български морски флот” ЕАД. Това стана ясно по време на работната визита на министъра на транспорта Петър Мутафчиев във Варна и Бургас през почивните дни. Конкретните му правомощия ще бъдат посочени в правилата за неговата дейност.

Звеното ще бъде в състава на дружеството и ще проследява цялата процедура от провеждането на преговорите до сключването на договорите за тайм-чартъри. То ще има достъп до цялата необходима информация и документация.

Звеното ще предоставя пряко на транспортното министерство и председателя на Съвета на директорите на дружеството цялата информация и становищата си. По този начин ще се гарантира максимална публичност и подобряване на условията при сключването на договори за тайм-чартъри на кораби, собственост на дружеството. Ще бъде осигурен и обективен контрол при чартирането на корабите.

Предвидено е и съществено да бъде намален срокът, в рамките на който Министерството на транспорта одобрява или не сключването на договор за тайм-чартър, при договорени от дружеството условия. Срокът се намалява от 7 дни на един работен ден.

В Министерството на транспорта е представен работният проект по Стратегията за приватизация на БМФ. Официално са постъпили предложения на браншови организации, които ще бъдат предоставени на работната група.

Очаква се през тази седмица министрите да се запознаят с проекта преди изпращането му за съгласуване и разглеждане на заседание на Министерския съвет.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева
, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 25
e-mail:
ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени