ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

РВД е домакин на 24-та среща по безопасност към ЕВРОКОНТРОЛ 06.12.2005
Голям размер

Държавното предприятие “Ръководство на въздушното движение” е домакин на поредната 24-та среща на работната група по безопасност към Европейската организация за безопасност на въздухоплаването (ЕВРОКОНТРОЛ). Форумът ще се проведе на 6 и 7 декември 2005 г. в София под егидата на ЕВРОКОНТРОЛ.

Очаква се на срещата да бъдат разисквани въпроси, свързани с безопасността при управление на полетите, която е основният приоритет в авиацията. Главната цел при обслужването на въздушното движение е да се осигури безопасна сепарация на въздухоплавателните средства във въздуха и на земята при поддържане на най-ефективни оперативни и икономически условия.

На чуждестранните гости ще бъде представена новата система за управление на въздушното движение. Модерните функционалности на системата позволяват на ДП РВД да поддържа високи нива на безопасност на полетите и да повишава ефективността на обслужване на въздушното движение в съответствие с изискванията на Европейския съюз съгласно инициативата за създаване на единно европейско небе.

Участие в работата на форума са потвърдили мениджърите по безопасността на организациите за аеронавигационно обслужване от Австрия, Германия, Ирландия, Испания, Норвегия, Португалия, Румъния, Унгария, Холандия, Швеция и Швейцария, както и експерти по безопасността от поделенията на ЕВРОКОНТРОЛ в Белгия, Франция и Люксембург.

***

ЕВРОКОНТРОЛ е гражданско-военна организация, в която членуват 35 държави. Основната й цел е развитието и усъвършенстването на пан-европейската система за управление на въздушното движение. Постигането на тази цел е ключов елемент от настоящите и бъдещи предизвикателства пред авиационната общност – обслужване на увеличаващия се въздушен трафик при поддържане на високо ниво на безопасност, ефективност на разходите и опазване на околната среда. ЕВРОКОНТРОЛ обединява усилията на националните регулаторни органи в областта на управление на въздушното движение, доставчиците на аеронавигационно обслужване, гражданските и военните ползватели на въздушното пространство, летищата, професионалните организации и съответните европейски институции.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени