ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев издаде заповед за засилването на контрола върху оперативната дейност на БМФ 16.08.2006
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев издаде заповед за засилването на контрола върху оперативната дейност на Параходство „Български морски флот” ЕАД и по-конкретно при сключването на договори за наем на кораби за определен срок (тайм-чартъри). В качеството си на едноличен собственик на капитала на дружеството, министърът разпореди на Съвета на директорите на дружеството да създаде самостоятелно звено, което да има контролни и консултативни правомощия при сключването на договори за тайм-чартър.

Съветът на директорите прие решението за създаването на звеното. То се състои от трима души и ще бъде оформено като дирекция в състава на параходството. В звеното влизат:

  • к.д.п. Росен Михов – технолог в „Трампово плаване” към БМФ, бивш представител на дружеството в Александрия,
  • к.д.п. Атанас Атанасов – секторен технолог в БМФ, бивш дългогодишен директор на дирекция „Линейно плаване” към БМФ. Той е бил и представител на дружеството в Япония и Сингапур.
  • Стефан Божилов – технолог към дирекция „Линейно плаване” на БМФ.

И тримата са добре позната специалисти в морския бранш.

За да бъде по-ефективен контролът, член на управителния орган на дружеството (Съвета на директорите) ще бъде непосредствено ангажиран при сключването на тези договори. При вътрешното разпределение на функциите между членовете на съвета на директорите на нов член на съвета ще бъдат възложени именно посочените функции. По този начин непосредственият контрол при сключването на договори за наем на кораби ще бъде реализиран на две нива – експертно (чрез създаденото от Съвета на директорите на дружеството специално звено) и управленско (чрез възлагане на прекия контрол на член на съвета на директорите при вътрешното разпределение на функциите между членовете на съвета).

До края на седмицата Съветът на директорите на БМФ ще бъде увеличен от пет на шест души.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail:
kvardev@mt.government.bg

 Коментари (0)


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени