ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Във Варна беше открит европейският семинар за популяризиране на Морската трудова конвенция 19.09.2006
Голям размер

Във морската ни столица Варна днес беше открит първият европейски семинар за популяризирането на Морската трудова конвенция. Той се организира от Министерството на транспорта, ИА „Морска администрация”, Асоцияцията на корабособствениците в България и Моряшкия синдикат. Форумът ще продължи 3 дни в курортен комплекс „Слънчев ден”, х-л „Палас”.

В началото на семинара министърът на транспорта Петър Мутафчиев, заяви че основната цел на конвенцията е да гарантира изпълнението на изискванията на международните норми от корабособствениците и операторите, както и да се укрепи въвеждането им на всички нива. С нея се определят минималните изисквания към моряците за работа на борда на кораб, условията за наемане на работа, нормите за работно време, жилищните условия на борда, средства за възстановяване и отдих, снабдяването с храна и вода, медицинското обслужване, благосъстояние и социално осигуряване, каза още Петър Мутафчиев. Задачата ни днес е с общи усилия да осигурим по-благоприятни условия за съществуването на морския бранш.

Транспортният министър Петър Мутафчиев заяви още, че съвместно с Министерството на труда и социалната политика ще положат максимални усилия за ратифицирането на конвенцията от наша страна.

Целта на семинара е да се обсъдят необходимите мерки и действия за ратифициране на конвенцията и последващото й въвеждане в сила както и прилагането й на практика.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева
, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 25
e-mail:
ggrozdeva@mt.government.bg

Приложение
 Приветствие на министъра на транспорта Петър Мутафчиев по случай официалното откриване на Европейския трипартиен семинар „Морска трудова конвенция ‘2006 – постигане на глобално и ефективно приложение” (31.5 KB)

© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени