ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев се срещна с представители на авиационния бизнес 28.09.2006
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев се срещна днес в сградата на транспортното министерство с представители на Асоциацията на българските авиокомпании и Съюза на летците.

Повод за разговорите са препоръките по Глава 9 „Транспорт” от последния Мониторингов доклад за степента на готовност за членство в ЕС на България и Румъния.

След срещата министър Мутафчиев заяви:

„Разговаряхме по всички въпроси, които вълнуват бранша.Възложих  на ГД ГВА да издаде информационен бюлетин с всички нормативни документи, които ще регламентират въздухоплаването и авиационния бизнес в ЕС. Ще създадем обща работна група, която да постави проблемите и същевременно да предложи конкретни промени в подзаконовите актове, така че изцяло да бъде синхронизирано законодателството.

МТ получи подкрепата на Асоциацията на българските авиокомпании и от страна на експерти, които са в авиационния бранш, заедно с ГД ГВА да решим всички въпроси по предписанията на ЕАСА. Ще потърсим съдействието и на други администрации, които вече са сертифицирани, да имаме подкрепа на експертно ниво и от тяхна страна.

Министерството ще продължи работата си по решаването на проблемите посочени в мониторинговия доклад съвместно с бранша.”

За допълнителна информация:
Ясен Зарев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 94 85
e-mail:
yzarev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени