ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

В МТ публично ще бъдат отворени офертите за Изпълнител на проектирането и строителството на Дунав мост 2 29.09.2006
Голям размер

В Министерството на транспорта публично ще бъдат отворени офертите за Изпълнител на проектирането и строителството на Дунав мост 2. Това ще стане на 2 октомври 2006 г. от 14.00 часа в сградата на Министерството в залата на 5 етаж.

В късата листа за проекта са класирани и одобрени от финансиращите институции общо шест участника. Двама от тях официално уведомиха възложителя, че се оттеглят от участие. Очаква се да бъдат получени оферти от останалите четири участници класирани в късата листа. Крайният срок за подаване на оферти е 16.00 ч местно време на 29 септември 2006 г.

Проектът за изграждане на втори мост на река Дунав при Видин-Калафат е сред основните приоритети на българското правителство. Този проект е един от най-големите и сложни инфраструктурни проекти, които се изпълняват от Министерството на транспорта.

Той има важно социално-икономическото значение за региона и чрез него ще се създаде липсващата връзка по трасето на Коридор № 4. Обща стойност на проекта включително и изграждането на съпътстващата инфраструктура е около 230 млн. евро. Финансово проектът е подкрепен от програмата ИСПА на Европейския съюз, Европейска инвестиционна банка (ЕИБ), Френската агенция за развитие, Германската Кредитна институция за възстановяване (KfW), както и от държавния бюджет.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени