ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев ще посети Сливен и Бургас 19.10.2006
Голям размер

  Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще посети утре Сливен и Бургас. В Сливен той ще открие в 10.30 ч юбилейната научна конференция на тема „20 години Инженерно-педагогически факултет Сливен”. Тя ще се проведе в сградата на филиала на Техническия университет.

По време на посещението си в Бургас министър Мутафчиев ще се срещне с представители на Търговската индустриална камара, на Стопанската камара и на местния бизнес. По време на разговорите ще бъдат обсъдени развитието на транспортните обекти в региона и политиката на правителството в икономическата област. Срещата ще се проведе в 15.30 ч в Зимната градина на хотел „България”.

По-късно – в 18.00 ч, министър Петър Мутафчиев и извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Коичиро Фукуи ще открият новоизградения вълнолом „Изток” на пристанище Бургас.

Пристанище Бургас представлява най-краткият път за транспорт на товари от Централна и Източна Европа до страните от Средна Азия, Кавказкия регион, Близкия Изток и Средиземноморието. С проекта „Разширение на Пристанище Бургас, нов източен вълнолом и Терминал 2А за насипни товари” се изпълнява най-съществената част от Генералния план за развитието на пристанище Бургас до 2015 г.

Проектът стартира на 11 юни 2001 г. Общата му стойност е 198 млн. щатски долара. Изпълнители са японският консорциум ”Penta Ocean/Mitsubichi JV” и австрийският консорциум “VAB – Vatech JV”, а консултант е японската фирма “Pacific Consultants International.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 25
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени