ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще открие 23-та Европейска регионална конференция на IFATСA 20.10.2006
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще открие 23-та Европейска регионална конференция на IFATСA – Международната федерация на асоциациите на ръководителите на полети, утре, 21 октомври 2006 г., в хотел „Принцес” в София в 9.00 часа.

Домакин на тридневната проява под патронажа на министър Мутафчиев е Българската асоциация на ръководителите на полети (BULATCA). Официални гости ще бъдат Генералният директор на Европейската организация за безопасност на въздухоплаването (ЕВРОКОНТРОЛ) Виктор Агуадо, президентът и главен изпълнителен директор на IFATCA Марк Баумгартнер и др.

България за първи път е домакин на подобен форум. В конференцията ще вземат участие представители на всички професионални организации на ръководителите на полети от 41 европейски държави и 7 водещи фирми за техническо обезпечаване при управлението на въздушното движение. Ще бъдат обсъдени актуални въпроси, свързани с професионалното, техническото, административното и социалното обезпечаване на ръководството на въздушното движение.

Основен акцент по време на форума ще е представянето на инициативата на Европейската комисия за Единно европейско небе (ЕЕН). Целта на инициативата ЕЕН е да се повишат стандартите за безопасност и цялостната ефективност на въздушния транспорт в Европа, да се оптимизира капацитетът на въздушното пространство и да се сведат закъсненията до минимум.

За Българската асоциация на ръководителите на полети е от особена важност, че Европейската регионална конференция на IFATCA ще се проведе в България в навечерието на пълноправното членство на страната ни в Европейския съюз.

Програмата предвижда брифинг в 10.00 часа на ръководството на ГД ГВА и чуждестранните гости, а след него – разглеждане на Центъра за ръководство на въздушното движение и среща с ръководителите на полети.

Моля, журналистите, които желаят да посетят Центъра за ръководство на въздушното движение, да направят своята акредитация на телефон 940 94 85 най-късно до 14.00 часа на 20 октомври 2006 г. (петък)!

За допълнителна информация:
Ясен Зарев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 94 85
e-mail:
yzarev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени