ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Зам.-министър Господинова откри конференция на тема „Balkans Intermodal and Logistics 2006” 06.11.2006
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта Весела Господинова откри Международната конференция за развитие на товарния транспорт и логистиката в страните от Югоизточна Европа – „Balkans Intermodal and Logistics 2006”. Тя се провежда днес и утре в „Кемпински хотел Зографски” – София. Организира се от Европейския център за съдействие на корабоплаването и интермодализма (Shortsea&Intermodal Promotion Center-Bulgaria), с подкрепата на Министерството на транспорта, ИА „Железопътна администрация”, НК „Железопътна инфраструктура”, БДЖ. Във форума участват представители от Европейската интермодална асоциация (EIA), Международния съюз за комбинирани превози (UIRR), Европейската асоциация на товародателите (ЕSC) и други.

Целта на конференцията е да се окуражат българските, регионалните и международните транспортни фирми по-активно да възприемат и реализират интермодални и логистични транспортни решения.

По време на форума участниците ще имат възможността да обменят актуална бизнес информация, проекти за интермодално транспортиране и предлагане на нови транспортни улеснения. По този начин се цели да се подобрят транспортните и логистичните услуги „от врата – до врата”, да се модернизират пристанищата и интермодалните логистични центрове в региона.

Директорът на дирекция „Национална транспортна политика”, МТ, Димитър Савов изнесе доклад на тема „Аспекти на транспротната политика на Република България за развитие на интермодалния транспорт”.

Приветствието на заместник-министър Господинова можете да откриете тук.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени