ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

СПКН „Транспорт” по Програма ФАР проведе заседание в Министерството на транспорта 09.11.2006
Голям размер

Дванайстото редовно заседание на Секторния под-комитет за наблюдение (СПКН) в сектор „Транспорт” по Програма ФАР се проведе днес в Министерството на транспорта. В него взеха участие представители на Делегацията на Европейската комисия, изпълнителните агенции, Националния фонд и Националния координатор на помощта. Участваха и представители на Бенефициентите по проектите – ИА „Морска администрация”, ИА „Железопътна администрация”, НК “Железопътна инфраструктура”, ИА „Автомобилна администрация” и Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”.

По време на срещата беше обсъден напредъка на 19-те проекта, включени в сектора. От тях 6 проекта са свързани с институционално изграждане и укрепване на административния капацитет на бенефициентите, а 13 са инвестиционните проекти за изграждане, рехабилитация и реконструкция на базисна транспортна инфраструктура. Изпълнителни агенции на проектите са Централното звено за финансиране и договаряне (ЦЗФД) в Министерството на финансите и ИА „Програма ФАР” в МРРБ.

Бенефициентите докладваха за напредъка на проектите за периода май – октомври 2006 г. Разгледано беше също и общото състояние на сектора за наблюдавания период. По време на дискусията се обсъдиха и приеха адекватни действия, насочени към подобряване на изпълнението на проектите в частност и на сектора – като цяло.

За допълнителна информация:
Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 9 300


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени