ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

ИА „Железопътна администрация” с нов директор 15.11.2006
Голям размер

Изпълнителна агенция „Железопътна администрация” е с нов изпълнителен директор от днес, след като досегашният – Георги Николов, подаде молба за пенсиониране.

Новоназначеният ръководител на агенцията е Симеон Ананиев Ананиев. Той е завършил „Експлоатация на железопътния транспорт” във Висшия машинно-електротехнически институт. По-късно защитава втората си магистърска степен във ВТУ „Тодор Каблешков”, специалност „Икономика на транспортна фирма”. В момента разработва докторска дисертация на тема „Конкурентност на товарните железопътни оператори в условията на либерализиран транспортен пазар” в УНСС.

Симеон Ананиев е с богат професионален опит в сферата на железниците. От 1981 г. до 1988 г. той е заемал различни позиции в Железопътен район – София – технолог, началник отдел, заместник-директор. През 1989 г. работи в Железопътно управление – София, отдел „Товарно-разтоварна и контейнерна дейност”. В момента той е главен асистент във ВТУ „Тодор Каблешков”, факултет „Техника, технология и управление на транспорта”. Владее руски и немски езици.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени