ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

До 30 дни да бъде обсъдена идеята за изготвянето на проект за развитие на градска железница в София 17.11.2006
Голям размер

До 30 дни да бъде обсъдена идеята за изготвянето на проект за развитие на градска железница в София. С тази цел днес беше сформирана работна група, включваща представители на транспортното министерство и Столична община. Това стана ясно след срещата на министъра на транспорта Петър Мутафчиев със заместник-кмета по транспорта Велизар Стоилов.

Идеята е градската железницата да бъде едно модерно транспортно съоръжение. За нейното изграждане ще се кандидатства за отпускането на средства от структурните фондове на ЕС. По този начин се очаква да бъдат решени проблемите на градския транспорт в столицата.

По време на срещата беше дискутиран и въпросът с предстоящото откриване на новия терминал на Летище София, а именно обвързването на градския транспорт с новия и със стария терминал и регулирането на движението. Обсъдени бяха и предложенията на Министерството, свързани с изграждането на съоръжения за обезшумяване на аеропорта.

Изграждането на интермодалния терминал също беше сред поставените теми от страна на министър Мутафчиев. Той заяви, че очаква в кратки срокове писмената позиция и съгласието на Общината за промяна предназначението на терена от терен за жилищно строителство в терен за изграждане на интермодален и логистичен център.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени