ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев ще посети Варна 05.12.2006
Голям размер

  Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще посети утре, 06.12.2006 г., Варна по повод Никулден, който е празник и на моряците. Сутринта той ще се срещне с кмета на Варна Кирил Йорданов. В 9.00 ч министърът ще присъства на църковната служба в Моряшкия храм „Св. Николай Чудотворец”.

Петър Мутафчиев ще се срещне в 10.30 ч в Булярд корабостроителна индустрия АД с представители на синдикатите към завода. От страна на КНСБ ще присъства Марин Стойчев, а от страна на КТ „Подкрепа” - Росен Теодосиев. След това той ще разгледа завода и цеховете, доковите камери и новостроящите се кораби.

В 11.30 ч транспортният министър ще посети БМФ и ще поздрави служителите, браншовите организации и морските синдикати по случай техния празник.

Министър Мутафчиев ще посети пристанище Балчик в 13.00 ч. Там той официално ще открие реконструирания от ДП „Пристанищна инфраструктура” вълнолом. На церемонията ще присъстват кметът на град Балчик Красимир Михайлов и областният управител на Добрич Динчер Хаджиев. Съоръжението не е ремонтирано от построяването му преди 64 години. Възстановени са горната и тилната част на вълнолома, увеличена е защитата от преливане чрез изграждане на вълнобой. С това се осигуряват максимално безопасни условия за приставащите кораби. За туристите са направени панорамни площадки за наблюдение от кея, който вече е осветен.

В 15.00 ч. министър Мутафчиев ще присъства на церемонията по откриването на разширението на кораборемонтен и корабостроителен завод „МТГ – Делфин” АД.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 25
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени