ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Стартира ограничен търг за услуга – „Техническа помощ за модернизация на железопътна линия Видин – София” 07.12.2006
Голям размер

Дирекция „Координация на програми и проекти”, която е Изпълнителна агенция по програма ИСПА в Министерството на транспорта, обявява ограничена тръжна процедура по проекта „Техническа помощ за модернизация на железопътна линия Видин – София” с референтен № EuropeAid/123477/D/SER/BG. Заявленията за участие в търга можете да намерите на електронния адрес на Европейската комисия: http://europa.eu.int/comm/europeaid/index_en.htm. Формулярите следва да бъдат подадени в Министерството на транспорта, Дирекция „Координация на програми и проекти”, стая 1205. Срокът за подаването им изтича в 16.00 часа на 15 януари 2007 г.

Обхватът на техническата помощ включва изпълнението на следните основни задачи и дейности:

  1. Изготвяне на пред-инвестиционно проучване и преглед на възможностите за модернизация: прогноза за търсенето и анализ на трафика, идентификация и оценка на потенциалните сценарии за подобрения, избор на предпочитан сценарий за модернизация.
  2. Подробен анализ и предварителен проект на предпочитания сценарий за модернизация, финансов анализ – финансов план, доклад за оценка на експлоатационната съвместимост в съответствие с Директивата за железопътна експлоатационна съвместимост.
  3. Подготовка на подробна програма за модернизация и стратегия за изпълнение.

Финансирането на проекта се осигурява по програма ИСПА в размер на 85 % от общата стойност и 15 % българско съфинансиране. Максималният бюджет на проекта възлиза на 3 800 000 евро.

Срокът за изпълнение на договора е 24 месеца.  

Текста на обявата можете да намерите тук.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени