ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Столицата ни – с нов терминал от 27 декември 2006 г. 18.12.2006
Голям размер

Броени дни преди пълноправното членство на България в ЕС ще бъде официално открит и въведен в експлоатация новият пътнически терминал на Летище София. Церемонията ще се състои на 27 декември 2006 г. Това стана ясно днес по време на съвместна пресконференция, дадена от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, председателя на борда на директорите на „Щрабаг" Нематолах Фарокниа и представителя на НАКО Греам Елстън.

Най-сетне столицата на България се сдоби с едно съвременно и модерно летище, осигуряващо комфорт, капацитет и удобства за преминаващите пътници и експедитивност за обработваните товари. От особена важност е и осигурената повишена степен на сигурност и безопасност на полети, пътници и товари, заяви министър Мутафчиев. Министерството на транспорта направи всичко възможно, за да улесни и ускори процеса на приемането на обекта в съответствие с договорните условия и българското законодателство. За решаването на редица спорни въпроси бяха проведени множество срещи с изпълнителя - Щрабаг и инженера на проекта - НАКО, допълни още той.

В заключение транспортният министър подчерта, че завършването на този проект е добър сигнал за постигнатия напредък и гаранция за бъдещи успехи при управлението на големи инвестиционни проекти в транспортния сектор.

От своя страна представителят на главния изпълнител Нематолах Фарокниа заяви, че днес е един наистина важен ден за Щрабаг. Гордеем се, че този изключително сложен и технически много амбициозен проект беше завършен заедно с българските ни партньори, добави Фарокниа.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени