ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев се срещна днес с държавния министър на икономиката, инфраструктурата, транспорта и технологиите на Бавария Ервин Хубер 14.03.2007
Голям размер
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев се срещна днес с държавния министър на икономиката, инфраструктурата, транспорта и технологиите на Свободната държава Бавария Ервин Хубер.

Ръководителите на двете делегации взаимно се информираха за състоянието и приоритетните проекти в областта на пътната и железопътната инфраструктура; за формите на публично-частното партньорство. Предмет на обсъждане бяха разширяването на трансграничната транспортна мрежа, в частност общоевропейските транспортни коридори – X, IV и VIII.
 
Министър Мутафчиев подчерта, че са налице благоприятни предпоставки за активизиране на сътрудничеството с Бавария и запозна своя колега с хода на реформите у нас.

Българската страна представи пред германската делегация мерките, предприети за изпълнение на препоръките от доклада на Европейската комисия, касаещи авиационната безопасност, както и своята готовност да приложи европейското законодателство.

В рамките на посещението, господин Герхард Хес, главен мениджър на Баварския съюз на строителната промишленост ще сподели своя опит с български експерти в областта на публично-частното партньорство.

Като добър пример за едно бъдещо ползотворно сътрудничество бе изтъкнат опита от Рийл Експо в Мюнхен, ползван на изложението и научната конференция „Транспорт и логистика”, като бе заявено желание, да се задълбочи обмена в тази сфера.

Министър Хубер покани министър Мутафчиев да направи официално посещение в Бавария.


За допълнителна информация:
Красимир Мутафчиев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 9525
e-mail: kmutafchiev@mt.government.bg



© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени