ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

РВД беше домакин на работната група “Отношения с клиенти” към CANSO 08.11.2005
Голям размер

Държавното предприятие „Ръководство на въздушното движение” беше домакин на среща на работната група “Отношения с клиенти” към Международната организация за граждански аеронавигационни услуги (CANSO). Заседанието на групата се проведе на 7 и 8 ноември 2005 г. в София.

CANSO е представителна организация на всички организации-доставчици на аеронавигационни услуги. Основната й цел е постигането на безопасност, ефективност и финансова рентабилност на аеронавигационното обслужване. РВД е пълноправен член на организацията от август 2004 г.

Работната група “Отношения с клиенти” е създадена с решение на Общото събрание на CANSO. Целта й е да подкрепя глобалния обмен на информация и сътрудничество в областта на отношенията с клиентите на доставчиците на аеронавигационно обслужване и по-конкретно – консултации с клиентите, ниво на услугите, аеронавигационни такси и др.

В работата на срещата взеха участие специалисти от организациите за аеронавигационно обслужване от Дания, Австралия, Холандия, Германия, Ирландия, Норвегия, Великобритания, Белгия.

Форумът беше открит от зам.-генералния директор на ДП РВД Димчо Божков. По време на срещата беше обсъден задълбочено Моделът за отношения с клиентите, който ще бъде изключително полезен на организациите за аеронавигационно обслужване с оглед изискванията на европейското законодателство за въвеждането на системите за управление на качеството. Той ще допринесе за установяването на по-конструктивен диалог между организациите за аеронавигационно обслужване и авиокомпаниите. Продължена беше и работата по разработването на Меморандума за разбирателство между CANSO и Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA).

Новата система за управление на въздушното движение, въведена в експлоатация през януари 2005 г., беше представена на чуждестранните гости. Модерните функционалности на системата дават възможност ДП РВД да поддържа високи нива на безопасност на полетите и да повишава ефективността на обслужване на въздушното движение в съответствие с политиката на Европейския съюз за създаването на единно европейско небе.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени