ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев се срещна с представители на автомобилните превозвачи 03.11.2005
Голям размер

По инициатива на министъра на транспорта Петър Мутафчиев днес в Министерството на транспорта се проведе втора работна среща с автомобилните браншови организации. На разговорите присъстваха около 25 представители на малките, средните и големите превозвачи. Министър Мутафчиев информира автомобилния бранш за поправките в Закона за автомобилните превози, приети днес в Народното събрание. Той отбеляза, че Министерството на транспорта е взело предвид предварително обсъдените с бранша промени, както и че се е ръководило от ангажиментите, поети във връзка с бъдещето ни членство в ЕС.

Във връзка с предстоящото разпределение на СЕМТ разрешителните, около което ежегодно възникват спорове и проблеми, министърът увери, че ще се спазват принципите на нормално партньорство и откритост, гарантиращи по-справедливото разпределение, като се включват браншовите организации не само на големите, но и на малките и средни превозвачи.

Заповедта за разпределението на ЕКМТ/СЕМТ разрешителните за 2006 г. можете да откриете в раздел Обяви на Интернет сайта на МТ.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени