ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Отрасловият съвет по условия на труд проведе днес в МТ редовното си заседание 18.04.2007
Голям размер

Отрасловият съвет по условия на труд проведе днес в Министерството на транспорта редовното си заседание. В срещата взеха участие представители на бизнеса и синдикатите. Присъстваха още и представители на ИА Главна инспекция по труда.

На заседанието бяха обсъдени въпроси, свързани с ограничаване на трудовия травматизъм в рисковия отрасъл „транспорт" и в отделните  негови сектори авиация, морски, речен транспорт и пристанища, железопътен и автомобилен транспорт. Извършена беше оценка на инвестициите за подобряване на условията на труд от отделните дружества и организации. Поощрена беше и добрата практика за инвестиции в терминал 2 на Летище София и Централна жп гара София. Обсъдени бяха и политиките за превенция на рисковете при работа и акцентите в петгодишната програма на Европейската комисия.

В трипартитния форум със свой доклад участва и Българската асоциация на корабопритежателите, като представител на бизнеса по въвеждането на системите за организация и управление на качеството, околната среда и безопасността и здравето при работа, неразделна част от фирмените политики на транспортните дружества и организации от отрасъла.

 

 

Приложения
 АНАЛИЗ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ОСИГУРЯВАНЕ НА ЗДРАВОСЛОВНИ И БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД ПРЕЗ 2006 Г. (166.5 KB)
 ВЪВЕЖДАНЕ В ОРГАНИЗАЦИЯТА И УПРАВЛЕНИЕТО ОРГАНИЗАЦИИТЕ ОТ ТРАНСПОРТНИЯ СЕКТОР НА ИНТЕГРИРАНИ СИСТЕМИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА, ОКОЛНАТА СРЕДА И КАЧЕСТВОТО (по модела на морския транспорт ) (240.5 KB)
 ОТЧЕТ-АНАЛИЗ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯТА НА ТРУД ПРЕЗ 2006 Г. В ДРУЖЕСТВА И ПРЕДПРИЯТИЯ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВО НА ТРАНСПОРТА И ОДОБРЕНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА 2007 ГОДИНА (81 KB)

© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени