ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев ще връчи награди на детско състезание по пътна безопасност 25.04.2007
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще присъства на детски празник, организиран по повод инициативата „Аз спасявам живот" - българското участие в първата Глобална седмицата по безопасност на движението по пътищата. Събитието ще се проведе утре, 26 април 2007 г., от 12.00 до 14.00 часа, пред НДК - Билетен център. В края на празника министър Мутафчиев ще награди участниците в състезанията.

Организатори на събитието са Министерството на транспорта, Национален клуб "Би-Бит" за пътна безопасност на децата и младежите, Регионалният инспекторат по образованието на МОН - София и други неправителствени организации. Поканени да вземат участие са и Държавната агенция за младежта и спорта, както и Държавната агенция за закрила на детето.

Организаторите са предвидили детска забавна програма и различни състезания с велосипеди, ролери, тротинетки, надпревари в забавни игри, като: теглене на въже, игри с топка "кенгуру", демонстриране на познания по правилата за движение, оказване на „първа помощ" и успешно „гасене на пожар". Ще бъде издигнат и балон с логото на инициативата „Аз спасявам живот".

Победителите в състезанията ще бъдат наградени с каски, наколенници и налакътници за велосипеди, ролери, футболни топки, тематични книжки, плакати, светлоотразители и светлоотразителни ленти, игри и други предметни награди.

Пет училища, най-активно работили по безопасността на движението и участвали в прояви, ограничаващи произшествията на пътя, организирани от Национален клуб "Би - Бит", ще бъдат наградени с велосипеди.

На детския празник са поканени да вземат участие 400 деца и ученици.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail:
kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени