ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

ДП РВД беше домакин на първата среща на Социалния форум по инициативата Разширяване на Единното европейско небе към страните от Югоизточна Европа 25.04.2007
Голям размер

Днес, 24 април 2007 г., в Единния център за УВД в София се проведе първата среща на Социалния форум по дефинитивната фаза на инициативата на Европейската комисия за разширяване на Единното европейско небе към страните от Югоизточна Европа. На срещата присъстваха представители от държавите-участнички в Инициативата - Албания, Босна, България, Македония, Мисията на ООН в Косово, Румъния, Сърбия, Черна гора, Хърватска, от държавите-наблюдатели - Гърция и Италия, както и от други държави и международни организации - Австрия, Дания, EUROCONTROL, (Европейската организация за безопасност на въздухоплаването), CANSO (Организацията на доставчиците на аеронавигационно обслужване), ETF (Европейската транспортна федерация) и Международната организация за гражданска авиация.

Срещата беше председателствана от Европейската комисия и Пакта за стабилност. На нея бяха обменени мнения и разисквани основни въпроси, свързани със социалния ефект от обединяването на въздушните пространства на държавите-членки в един или повече функционални блокове.

 

За допълнителна информация:
Ясен Зарев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 94 85
e-mail: yzarev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени