ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Студенти изпратиха на министър Мутафчиев предложения за подобряването на пътната безопасност в Студентски град 27.04.2007
Голям размер

Студенти изпратиха на министъра на транспорта Петър Мутафчиев предложения за подобряването на пътната инфраструктура и намаляването на пътнотранспортните произшествия в Студентски град. Министър Мутафчиев споделя тревогата на студентите от увеличилите се пътни инциденти в Студентски град и пое ангажимент да постави исканията им пред кмета на Столична община Бойко Борисов, за да се потърсят възможности за решаването на тези проблеми.

Предложенията на студентите са:

  • Изграждане на две допълнителни пътни ленти за престрояване надясно на кръстовището между ул. „Росарио" и ул. „8-ми декември". Наложително е изграждането на тротоар на същото кръстовище, заради наличието на учебни корпуси.
  • С оглед на неизползването на тревните площи в областта на 7-мо РПУ е необходимо изграждането на паркоместа за разтоварването на трафика след кръстовището между ул. „8-ми декември" и ул. „акад. Стефан Младенов".
  • Улесняване на движението непосредствено преди и след кръстовището между ул. „Йордан Йосифов" и ул. „акад. Борис Стефанов".
  • Подобряване и изграждане на тротоари от хипермаркет „Фантастико" до кръстовището между ул. „Атанас Манчев" и ул. „акад. Борис Стефанов".
  • Обновяване на пешеходните пътеки в района на Студентски град и създаването на нови такива около хипермаркет „Фантастико".
  • Повишаване на присъствието на органите на КАТ в пиковите часове в областта на Студентски град.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail:
kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени