ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Нанесени щети на транспортната инфраструктура, в резултат на интензивните дъждове, паднали над страната 21.05.2007
Голям размер

Във връзка с падналите дъждове над страната, на места със средна и висока интензивност, министърът на транспорта Петър Мутафчиев вчера, 20 май 2007 г., свика Кризисния щаб на МТ и разпореди спешна проверка за състоянието на транспортната инфраструктура в страната, понесените щети и възникналите затруднения в нейната експлоатацията.

Проверката установи:

1.     Дружествата от транспортната инфраструктура осъществяват нормална експлоатация в съответствие с графиците.

2.     Понесени щети има в:

  • НК „Железопътна инфраструктура" - приблизително 20 000 лв. са нанесените щети на жп инфраструктурата. Те са основно в електрозахранването по жп линията София - Пловдив. Щетите са причинени главно от гръмотевични бури. По трасето има и наводнен кабел.
  • Летище София - констатирани са течове в сградата на новия терминал и покрития паркинг. Уведомен е изпълнителят на обекта - австрийската фирма „Щрабаг" АД, за предприемането на необходимите мерки. Установено е наблюдение на мостовото съоръжение и коритото на р. Искър. Поддържа се връзка с ГД „Гражданска защита". Към момента няма заплаха за излизането на р. Искър от коритото, което би могло да доведе до наводняване на летателното поле.
  • ДП „РВД" - предизвикани са временни смущения в работата на три обекта, в резултат на гръмотевичните бури и влошаването на част от връзките поради наводнен кабел.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени