ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев ще връчи награди на децата, рисували на тема „Аз на пътя” 31.05.2007
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще връчи награди на четвъртокласниците от 6-о ОУ „Граф Игнатиев" - София, които рисуваха на тема „Аз на пътя". Тържеството ще се проведе на 1 юни 2007 г., от 10.00 часа, в залата на петия етаж в Министерството на транспорта.

„Български пощи" ЕАД отпечата две от рисунките под формата на картичка, в тираж от 20 000 броя. Те ще бъдат разпространявани безплатно във всички пощенски клонове в страната. Това е част от конкретните ангажименти, поети от „Български пощи" ЕАД във връзка с присъединяването им към Европейската харта за пътна безопасност.

***

Припомняме ви, че министърът на транспорта Петър Мутафчиев и министърът на вътрешните работи Румен Петков, в присъствието на министър-председателя Сергей Станишев, на 23 април 2007 г. стартираха българската инициативата „Аз спасявам живот" и представиха Европейската харта за пътна безопасност. Идеята на Хартата е на принципа на съвместната отговорност да бъдат обединени усилията на гражданското общество - правителствени и неправителствени организации, училища и университети, индустриални организации, асоциации, градове, медии и частни лица. Целта е всеки в рамките на своите възможности и компетенции да допринесе за подобряването на пътната безопасност в ЕС. До този момент над 80 фирми и организации са се присъединили с конкретни ангажименти към Европейската харта за пътна безопасност.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail:
kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени