ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Координирането на слотовете и разписанията на авиокомпаниите приключи успешно 30.10.2005
Голям размер

Координирането на слотовете и разписанията на чуждестранните и българските авиокомпании за предстоящия ИАТА Сезон Зима 2005/2006 г. приключи успешно в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”. Удовлетворени бяха апликациите на всички авиокомпании, желаещи да разширят и увеличат полетните си програми по редовни линии между България и Европа.

Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” положи големи усилия и постигна максимално изгодни условия за нашите превозвачи, извършващи редовни линии. В резултат на това националният ни превозвач „България Ер” получи допълнителни слотове на летище Франкфурт и по този начин успя да завиши седмичните си честоти на опериране до Германия. Едновременно с това авиокомпания „Луфтханза” откри нова линия от Дюселдорф до София.

Двете авиокомпаниите „България Ер” и „Ал Италия” съвместно с ГД „ГВА” проведоха преговори и постигнаха споразумение за съвместна търговска дейност по маршрутите София – Милано и София – Рим. Договорени бяха и изгодни за нашия превозвач ценови условия по тези маршрути. В резултат на това се постигна увеличение на полетите между двете страни.

Договорено е и увеличаване на седмичните честотите за назначените превозвачи по определените маршрути между Република България и Република Гърция.

По време на 21-сесия на Смесена българо-турска комисия по транспорт представителите на двете авиационни администрации разгледаха състоянието на двустранните отношения във въздушния транспорт. С оглед постигането на още по-висока степен на развитие на взаимоотношенията двете страни смятат, че диалогът трябва да продължи в същата насока.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени