ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев проведе работна среща с комисар Баро 24.07.2007
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев проведе среща с вицепрезидента на Европейската комисия и комисар по транспорта Жак Баро по време на работното си посещение в Брюксел.

Министър Мутафчиев информира комисаря за действията, които Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна администрация (ГД „ГВА") предприема в областта на авиационната безопасност, съгласувано с Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA) и Европейската комисия.

Двете страни обмениха мнения за бъдещото сертифициране на нови авиопревозвачи, отговарящи на всички условия на ЕС. Процедурите ще бъдат наблюдавани от EASA и ЕК и ще бъдат част от мониторинговия доклад. Очаква се в края на есента двете институции да извършат проверка за състоянието на авиационната безопасност в страната, която ще бъде от голямо значение по отношение на предпазната клауза в авиацията.

 

Припомняме ви, че това е третата лична среща на министъра на транспорта Петър Мутафчиев с вицепрезидентa на Европейската комисия и комисар по транспорта Жак Баро, свързана с решаване на проблемите на гражданското въздухоплаване.

 

За допълнителна информация:
Ясен Зарев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 94 85
e-mail: yzarev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени