ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Премиерът Станишев и министърът на транспорта Мутафчиев посетиха гара Садово 06.08.2007
Голям размер

Министър-председателят Сергей Станишев и министърът на транспорта Петър Мутафчиев посетиха, днес 6 август 2007 г., гара Садово, където направиха проверка на хода на строителните работи по проекта „Реконструкция и електрификация на жп линия Пловдив - Свиленград - Турска/Гръцка граница и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч".

Проектът е част от ІV и ІХ международни транспортни коридори, които са включени в изграждането на интегрирана транспортна система в Европа. Проектът е включен в доклада TINA (Оценка на нуждите на транспортната инфраструктура), където проектите са определени и класифицирани според приоритета им за пълното изграждане на ТЕN (Транс-Европейска мрежа). В рамките на националната железопътна мрежа проектът е част от магистрална железопътна линия No. 1: Калотина - Драгоман - София - Пловдив - Свиленград - турска/гръцка граници и е сред приоритетните проекти с национално значение от инвестиционната програма на Министерството на транспорта.

Проектът обхваща реконструкция и частично удвояване на приблизително 151 км железен път, изграждане на контактна мрежа, тягови подстанции, системи за сигнализация, телекомуникации и радиоуправление, съоръжения които да позволяват бъдещо удвояване на цялата линия.

Повече информация за проекта можете да откриете в Приложението.

Приложения
 Проект "Реконструкция и електрификация на жп линия Пловдив – Свиленград – Турска/Гръцка граница и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч" (60 KB)
 Фаза I: Крумово – Първомай (92.5 KB)
 Представяне на надзорния екип (1.11 MB)
 Коментари (0)


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени