ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТ стартира сайт за пътна безопасност 12.09.2007
Голям размер

Министерството на транспорта стартира днес интернет сайта http://www.bezopasnost.bg/. Той е част от инициативата на министерството за пътна безопасност „Аз спасявам живот", с която министъра на транспорта Петър Мутафчиев запозна представители на Европейската комисия.

Сайтът съдържа полезна информация, свързана с различни съвети и мерки за подобряването на пътната безопасност. В него е включена и карта с опасните пътни участъци в България, както и информация за Европейската харта за пътна безопасност. Предвидена е възможност за комуникация между потребителите и различни експерти в областта на пътната безопасност. На сайта ще бъдат качвани и видеофилми, свързани с темата. Подобен филм, изработен специално за кампанията, беше демонстриран на събитието. На интернет страницата ще бъдат публикувани видеоматериали и снимки на ПТП. Те могат да бъдат изпращани от граждани, станали свидетели или пострадали при подобни произшествия.

След презентирането на инициативата представители на институции, обществени групи, търговски компании и организации се присъединиха към Европейската харта за пътна безопасност.

 За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail:
kvardev@mt.government.bg

Приложение
 Изказване на министъра на транспорта Петър Мутафчиев по време на представянето на кампанията „АЗ СПАСЯВАМ ЖИВОТ” (35 KB)

© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени