ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Новият изпълнителен директор на БДЖ - железничар от кариерата 21.10.2005
Голям размер

Със заповед на министъра на транспорта Петър Мутафчиев днес беше сменен изпълнителният директор на "Българските държавни железници" ЕАД Наско Цанев. На негово място е назначен Олег Петков.

Новият изпълнителен директор на БДЖ ЕАД инж. Олег Петков, за разлика от много други назначения в стопанските сектори, има житейски, трудови и професионални качества, които напълно отговарят на заеманата високоотговорна длъжност.

Има завършено висше техническо образование като инженер по експлоатация на железопътния транспорт и следдипломна икономическа квалификация „Мениджър в железопътния транспорт”.
Инж. Петков е преминал последователно цялата стълбица от длъжности (инженер-технолог, организатор производство, влаков диспечер, заместник-началник отдел, заместник-началник на жп управление), за да достигне до трудния пост - началник на железопътно управление Пловдив, което по старата структура на БДЖ управляваше железниците на цяла Южна България.

През 1997 година напуска българските железници и последователно работи в представителството на немско-швейцарския спедиторски гигант „Кюне и Нагел”, „Български транспортен холдинг” и „Филтранс”АД, в последния като изпълнителен директор.

В Съвета на директорите на дружеството също има промяна. На мястото на Анелия Крушкова е избран заместник-министърът на транспорта Георги Петърнейчев. Новите членове на Съвета на директорите са: Никифор Величков, Константин Илиев. Росица Попова остава член на Съвета.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени