ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев ще открие обновения прелез Кърнаре 28.09.2007
Голям размер

  Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще открие обновения прелез Кърнаре. Събитието ще се състои в понеделник, 1 октомври 2007 г., от 13.00 часа. Прелезът се намира в междугарието Христо Даново - Иганово по ІІІ-та ж.п. линия София - Карлово - Бургас, която е част от републиканската железопътна мрежа.

Старата конструкция на прелеза е заменена с нови бетонови траверси В70 с еластично скрепление SKL -14. По този начин ще се избегнат ежегодните скъпоструващи ремонти и ще се заздравят железният път и асфалтовата настилка.

Работниците и техническият персонал са приключили обекта предсрочно с 3 денонощия, като прекъсването на железния път е било само за 12 часа в късните часове на 27 срещу 28 август т.г.

Информация за извършени ремонти по сградния фонд на НК "ЖИ" в община Карлово

В района на община Карлово през 2006 год. е ремонтирано приемното здание на гара Баня на стойност 86 731,20 лв. с ДДС. Пред завършване са ремонтните работи на жп гара Карлово, включващи: ремонт на покривната конструкция на Блок "А", Блок "Б" и Блок "С", ремонт на служебните помещения, ремонт на ел. инсталацията и ремонт на външната гарова тоалетна. Стойността на обекта възлиза на 103 291,01 лв. с ДДС и финансирането е осигурено от републикански бюджет. Предстои приключване на ремонтните работи по фасадите на блок "А" и "С".

ЖП Секция Карлово е подновила железния път в междугарието Карлово - Ботев с дължина 1600 м. на стойност - 430 000 лева. Подновяването е било наложено заради лошото техническо състояние на железния път. След подновяването скоростта ще бъде завишена.

Информация за работата на ЖП Секция София 2 по ІІІ-та жп линия в района на община Карлово

Железният път се поддържа ежедневно от два жп участъка със седалища Клисура и Сопот. Той се поправя по ос и ниво, оформя се профила на релсите, извършва се обрушване на скални маси в опасни участъци около железния път. Не на последно място е ремонта и поддръжката на железопътни тунели и мостове. За укрепване на свлачище на км.124+650 в междугарието Клисура- Христо Даново е изградена подпорна стена.

Предстоящи ремонтни дейности:

-   механизирано подновяване на железен път Клисура- Христо Даново с обща дължина 13 466м. и Иганово Сопот с обща дължина 5 107м.;

-   механизирано пресяване на жел. път Копривщица- Стряма (тунел №7) и Сопот- Карлово(3800м.); 

-   рехабилитация на опорен пункт на жп участък Сопот в гара Иганово;

- рехабилитация на опорен пункт на жп участък Клисура в гара Копривщица;

-ремонт сграда в жп участък гара Клисура.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 25
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени