ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

НК ЖИ и австрийските железници ще подпишат меморандум за сътрудничество 05.11.2007
Голям размер

Генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура" Антон Гинев и двамата директори на австрийските железници Oesterreichische Bundesbahnen AG (OBB AG) - Петер Клугар и Арнолд Шифер, ще подпишат Меморандум за сътрудничество в присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев. Събитието ще се състои утре, 6 ноември 2007 г., от 11.00 часа в Заседателната зала на Министерството на транспорта.

С подписването на документа се поставя нов етап в двустранните отношения между двете страни и по този начин ще се открият нови предпоставки за старта на конкретни проекти в областта на управлението и на технологичното обновление.

НК „Железопътна инфраструктура" е в активно сътрудничеството с дружеството за експлоатация на железопътната инфраструктура (OBB Infrastruktur Betrieb AG).

По време на срещата представителите на двете железопътни компании ще обсъдят модернизацията на транспортен коридор Х. Австрийските железници се явяват основен ръководител на железопътната част от коридора, а Арнолд Шифер е председател на международната работна група за коридор Х. Австрийската страна проявяват голям интерес към транспортното направление Виена-Белград-София-Истанбул. Участниците в срещата ще търсят и предпоставки за ускоряването на проектите по коридора. Австрийската страна има готовност да подпомага трансгранични проекти за модернизацията на железопътните връзки на България и съседните държави.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени