ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев ще вземе участие в шестата международна среща на върха на европейските министри на транспорта в Дортмунд, Германия, на 12 – 14 ноември 2007г. 09.11.2007
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев заминава на работно посещение в Федерална Република Германия по покана на министъра на строителството и транспорта на германската федерална провинция Северен Рейн Вестфалия, Оливер Витке. Министър Мутафчиев ще вземе участие в шестата международна среща на върха на европейските министри на транспорта и ще посети международното специализирано изложение за железопътен транспорт Railtec 2007.

Акцент в посещението на Министър Мутафчиев в Германия ще са предвидените срещи по въпросите на публично частното партньорство и запознаване с добрия опит на водещи компании в тази сфера.

Шестата международна среща на върха на европейските министри на транспорта и ръководители на европейските железопътни компании ще се проведе в рамките на Railtec 2007. На срещата ще бъдат обсъждани международни инфраструктурни проекти.

Изложението Railtec в Дортмунд е най-голямата и престижна проява от този род в областта на железопътния транспорт в Европа. Събитието е от изключителна важност за икономическото развитие на железниците и формирането на транспортната политика в Европа. Съпътства се от специализиран конгрес насочен към специалистите в бранша. По време на конгреса ще бъдат дискутирани въпроси свързани с въвеждането на иновативни транспортни концепции и развитието на потенциалните възможности за разработване на нови технологии.

Railtec 2007 ще премине под мотото: „Железница, шосе, въздух и вода - как да запазим мобилността в Европа?". По традиция всяко издание на Railtec има официална страна-партньор. Тази година това е Република Унгария. Очаква се Министерството на строителството и транспорта на Северен Рейн Вестфалия да отправи покана към България да бъде страна-партньор на Railtec 2009.

За допълнителна информация:
Красимир Мутафчиев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 9525
e-mail: kmutafchiev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени