ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев ще открие Национална работна среща по пътна безопасност 07.12.2007
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и постоянният представител на Световната банка в България Флориан Фихтъл ще открият Национална работна среща по пътна безопасност. Събитието ще се състои от 9.00 часа на 10 декември 2007 г., понеделник, в Гранд Хотел София. На форума ще бъдат обсъдени конкретните действия за изпълнение на Националната стратегия по пътна безопасност.

По искане на правителството с помощта на грантово финансиране от Световна банка беше нает международен консултант за изготвяне на пълна оценка на системите за пътна безопасност в страната, както и предварителна оценка на икономическите щети. По предварителни данни щетите за България се изчисляват на 2 % от БВП годишно, без да се отчитат човешките жертви и причиненото страдание от инцидентите по пътищата.

На събитието се очаква да присъстват заместник-министърът на транспорта Красимира Мартинова, заместник-министър на вътрешните работи, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, заместник-министър на образованието и науката, заместник-министър на финансите, заместник-министър на здравеопазването, председателят на парламентарната комисия по транспорт и съобщения Йордан Мирчев, представители на Световната банка, датската консултантска фирма COWI - провели проучването свързано с пътната безопасност, Столична община, Националното сдружение на общините в Република България, Съвета за електронни медии, редактори на водещи медии, ДОККПБДП, Фонд „РПИ", Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", Съюза на българските автомобилисти, Асоциацията на българските застрахователи, Научно-техническиа съюз по транспот, АЕВТРИ, Българския червен кръст, Центъра за психологически изследвания, Съюза на вносителите на автомобил в България, Националната транснпортна камара - гр. Пловдив, Университета по архитектура, строителство и геодезия, Сдружението на пътните инженери и консултанти, „Мот Макдоналд" - България ЕООД, „Лукойл България" ЕООД, както и експерти от различните ведомства.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail:
kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени