ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Обстановката в транспорната система в страната 10.01.2008
Голям размер

  По данни на кризисния щаб към Министерството на транспорта към 9.00 часа тази сутрин транспортната система функционира в зимна експлоатационна обстановка при гъста мъгла.

Летище София работи при видимост над 450 м, като се очаква през по-късните часове на деня видимостта да се увеличи след вдигане на мъглата. Спокойно е  по отношение на ветровата обстановка, кацат и излитат самолети. Няма отменени полети.  Летище Варна е затворено, като през нощта е отменен един полет, а сутрешният по вътрешни линии изчаква вдигане на мъглата и отваряне на летището. Летище Бургас работи нормално. Горна Оряховица и Пловдив са затворени поради гъста мъгла.

Пристанище Варна е затворено поради гъста мъгла от 5.00 ч. сутринта, а пристанище Бургас - от 4.30. Прогнозата за двете пристанище е към 11.00 ч. мъглата да се вдигне и пристанищата да заработят нормално.

По р. Дунав няма ледоход, който да пречи на корабоплаването. Пристанище Лом е отворено, функционира при намалена видимост заради мъгла. Извършват се маневри с кораби, като за маневри и влизане в пристанището се приемат само кораби с радиолокационни станции.

Пристанище Русе Запад и Русе Изток работят. Фериботен комплекс Видин работи нормално.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени