ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев потърси съдействие от руския и украинския си колега 11.01.2008
Голям размер

  България, като държава под чието знаме е плавал моторен кораб „Ванеса" е съществено заинтересована страна и ще вземе активно участие в провеждането на разследването в съответствие с принципите на международното морско право. Българската страна смята, че трябва да бъде предприето извършването на подводен оглед на потъналия кораб във възможно най-кратки срокове, съобразени с метеорологичните условия в района на произшествието, което ще спомогне в най-голяма степен за откриването на членове на екипажа, а така също и за постигане на целите на разследването.

Това става ясно от писмата, изпратени от министърът на транспорта Петър Мутафчиев до руския му и украинския му колеги Игор Левитин и Йосип Винский. В тях той им благодари за съдействието в провеждането на дейностите за търсене и спасяване на екипажа на потъналия м/к „Ванеса", извършвани при сложни метеорологични условия. Министър Мутафчиев изразява своята надежда издирването да продължи.

Министерството на транспорта продължава да бъде в постоянна връзка с Главно управление за безопасност на корабоплаването на Украйна, откъдето се получава актуална информация за предприетите издирвателни действия.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени